Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu vr sep 22, 2017 21:42 [ 4 berichten ] 
 Hoe houdt u inbrekers buiten de deur? 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Hoe houdt u inbrekers buiten de deur?
Stelling: ‘Wij hebben er alles aan gedaan om inbrekers buiten de deur te houden’

_________________
de voorzitter


vr feb 10, 2012 10:36
Deel op Facebook Deel op Twitter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: Hoe houdt u inbrekers buiten de deur?
Ad Frik, voorzitter sv Orion:

,,Een hele moeilijke… Ik zou eigenlijk moeten zeggen: nee, we hebben er niet alles aan gedaan. Maar dat ligt aan het feit dat je op een bepaald moment een keuze moeten maken, gekeken naar enerzijds de kosten en anderzijds de ongemakken. Natuurlijk hebben we zo onze maatregelen genomen. Zo hebben we een heel professioneel slotensysteem. Alle sleutels staan geregistreerd, je maakt ze niet zomaar bij. En het geld van de bar wordt altijd afgestort in een kluis die heel erg verankerd zit. Dat afstorten kan alleen via een gleuf en maar één persoon heeft de sleutel. Daarnaast hebben we binnen alarm, maar de moeilijkheid is: deze gaat bij het minste of geringste af. Komt er een vlieg dichtbij, dan moeten alweer twee mensen van ons midden in de nacht opdraven. Dat mogen ze vanuit veiligheidsoogpunt niet alleen, dus moet ook de politie worden gebeld, die evenmin zit te wachten op een valse melding…

,,We waren met een beveiligingsbedrijf in gesprek, maar het kost ontzettend veel geld om hen in voorkomende gevallen langs te laten komen. We hebben nog wel contact met een ander beveiligingsbedrijf die meer klanten heeft bij ons in de buurt, misschien dat dat nog iets scheelt, maar het kostenverhaal blijft. We hebben ons wel laten adviseren door de politie en door anderen, maar je krijgt telkens de bevestiging dat je gauw ontzettend veel geld kwijt bent. Dat geldt ook voor de verzekering. Of die is stinkend duur, of je hebt een eigen risico die niet mis is. Tel daarbij bijvoorbeeld het tijdsverlies van het doen van aangifte op, evenals het feit dat je eigen mensen ’s nachts opgeroepen moeten kunnen worden, en je komt op het punt dat je je afvraagt: wat is nu eigenlijk de moeite waard?

,,Dan kom je tot de conclusie dat het blijkbaar logischer is om een verlies na inbraak maar ten laste te laten gaan van bijvoorbeeld een reservepost. Zeker omdat je na het nemen van genoemde maatregelen dit verlies zo beperkt mogelijk houdt. Het probleem van vandalisme is bij ons nog groter. In onze accommodatie is er een keer of drie ingebroken en dat valt eigenlijk reuze mee. We liggen nogal afgelegen en dus hebben inbrekers een grotere kans op vrij spel. We hebben er extra licht, maar dan nog: het ligt zo’n 75 meter van de weg en niemand die daar langs rijdt die even op gaat letten of er een inbrekers zijn… Het vraagt dus hoe dan ook continu de aandacht. Je zorgt dat je alles heel goed afsluit, niets aan waarde laat liggen en als er dan een inbreker komt, komt-ie – zoals onlangs nog – tevergeefs. Helaas gaat het altijd wel gepaard met lomp geweld, zoals bijvoorbeeld het ingooien van een ruit om van binnenuit de deur open te maken. Maar ook daartegen neem je dan weer je maatregelen, en zo is het nog best te beheersen. Maar álles tegen inbrekers doen? Dat is per saldo gewoon niet betaalbaar.”

_________________
de voorzitter


vr feb 10, 2012 10:37
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: Hoe houdt u inbrekers buiten de deur?
Hans van der Have, voorzitter Duiveland:

,,Dat denk ik niet. Er zijn vast nog wel aanvullende dingen die je kan doen. Thuis heb ik wel een keurmerk, dan zie je dat we bij de club op dit gebied niet alles uit de kast hebben gehaald. Natuurlijk proberen we zo weinig mogelijk spullen van waarde achter te laten. En te zorgen dat het altijd goed is afgesloten. We hebben ook wel een alarmfunctie voor de gehele kantine, maar qua sloten bijvoorbeeld kan het nog wel beter. Het is dus nog niet geheel geprofessionaliseerd.

,,Zouden we ons eens door een specialist laten adviseren, dan zal deze vast nog wat mogelijkheden aanreiken. Dan kom je denk ik uit op in elk geval het plaatsen van klemmen, materiaal om ramen kleiner te maken enzovoort. Maar nee, het staat bij ons niet hoog op de agenda. Omdat inbraak ons nog nooit is overkomen, en we het risico erop niet heel erg hoog inschatten. Dat komt door meerdere dingen. Zo is algemeen wel bekend dat er geen geld achterblijft, maar het heeft ook te maken met de ligging en grootte van de vereniging. De club is redelijk klein en we bevinden ons in een woonwijk. Los daarvan zorgen we natuurlijk dat er altijd licht brandt en schenken we af en toe extra aandacht aan ons sleutelbeheerbeleid om intern toch nog even wat extra bewustzijn te creëren. Al moet ik zeggen dat de juiste mentaliteit op dit gebied er bij ons altijd wel heeft ingezeten.”

_________________
de voorzitter


vr feb 10, 2012 10:39
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: Hoe houdt u inbrekers buiten de deur?
Bert Lambeck, voorzitter De Tubanters 1897 uit Enschede:

,,v.v. De Tubanters 1897 uit Enschede tracht er zoveel mogelijk aan te doen om inbrekers buiten de deur te houden. De nadruk ligt op het woordje ‘tracht’. Het lukt namelijk niet altijd. Als een inbreker binnen wil komen, lukt dat meestal toch wel, omdat de (en hun) ervaring leert dat elke toegang te overwinnen is. Overdag is het gebouw altijd open voor gebruikers en ’s avonds voor clubleden, maar er blijven genoeg momenten over dat er geen toezicht is.

,,Het clubgebouw van De Tubanters bezit een alarminstallatie. Als de inbreker binnen komt en het alarm gaat af, dan hebben ze echter soms maar een minuut nodig om weg te graaien wat van hun gading is. De toegang tot het gebouw ligt bovendien uit het zicht van woonhuizen en voordat iemand actie kan ondernemen, zijn de daders via de velden allang verdwenen. Actie vanuit de buurt zou een gunstige situatie zijn, maar veel mensen ondernemen niets uit angst, en dat weten de inbrekers ook wel.

,,Wij melden alle vernielingen en inbraken officieel bij de politie. Kortgeleden hebben we alle gebruikers op sportcomplex Het Diekman – waartoe wij behoren – tezamen met de wijkagent, jongerenwerkers, de combibaan en medewerkers van ons Stadsdeel Oost van de gemeente, bij elkaar gevraagd om deze vervelende situatie te overleggen. Dan blijkt uit de verhalen dat het niet alleen bij inbraken blijft. Vernielingen, drugsoverlast en andere plagen worden eveneens benoemd.

,,Iedereen doet zijn best om problemen te voorkomen, maar inbrekers zijn altijd slimmer, vooral als het donker is. Goede verlichting helpt, alhoewel die tegenstander ook uit te schakelen is. Geld ligt weliswaar niet voor het grijpen in het clubgebouw en waardevolle spullen liggen achter slot en grendel. Maar een beamer hangt aan het plafond, frisdrank zit in de koelkast en trofeeën hangen in het hele clubgebouw… Kortom, een extra schadepost voor clubs die het door de tegenvallende conjunctuur toch al moeilijk hebben om de begroting binnen de perken te houden… De Tubanters doet veel aan preventie, maar alles? Dat kan volgens mij nooit het geval zijn.”

_________________
de voorzitter


vr feb 10, 2012 10:40
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 [ 4 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers.


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
HelpZoeken