Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu ma sep 25, 2017 16:31 [ 4 berichten ] 
 Hoeveel geld geeft uw club uit? 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Hoeveel geld geeft uw club uit?
Stelling: Wij geven nooit een cent meer uit dan dat er binnenkomt.

_________________
de voorzitter


vr jun 01, 2012 13:27
Deel op Facebook Deel op Twitter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: Hoeveel geld geeft uw club uit?
Ingrid Beekmans, penningmeester RKSV Schijndel:

,,Dat is heel erg tegen mijn principes in. Het is heel lastig, maar inmiddels zijn de meeste mensen binnen de vereniging er wel van overtuigd dat het niet kán; meer uitgeven dan dat je hebt. Ook al was het vaak nog van ‘ja maar, dat hebben we altijd wél gehad’, of ‘dat hebben we altijd nog mogen declareren’. Maar nu weet iedereen duidelijk dat er stevig gebudgetteerd wordt, dat we volop bezig zijn om bepaalde zaken op dit gebied te veranderen. Denk aan een goedkoper merk sportkleding. Of aan strengere regels rondom reiskosten, waar in elk geval ikzelf een voorstander van ben.

,,De club heeft altijd een goede geldschieter gehad, die ons net als de andere sponsoren veel en goed heeft geholpen. Maar ook hij wordt strenger, wil – terecht – een en ander aan uitgaven graag onderbouwd zien. Hij zal er op een gegeven moment ook mee stoppen en als je dat dan al weet, zul je daar ook nu alvast naartoe moeten werken. Bovendien ben je sowieso afhankelijk van plaatselijke ondernemers en als die het moeilijk krijgen, zullen ze als eerste hun sponsoringbijdragen terugdringen.

,,Daarom kijken we natuurlijk ten eerste hoe we deze bijdragen zoveel en zo hoog mogelijk kunnen houden, maar daarnaast kijken we dus óók waar we qua kosten nog kunnen schaven. Sommigen denken dat we, nu we in de hoofdklasse gaan spelen, vanzelf meer inkomsten krijgen en dat we die stevige bezuinigingen dus niet hoeven doorvoeren. Maar ik denk juist: mooi, als dat inderdaad zo is dan kunnen we weer nieuwe reserves opbouwen! Want volgens mij hebben we daar in de afgelopen jaren aardig op ingeteerd en moeten we nu echt een omslag maken. Bovendien gaan ook prijzen en belastingen waarmee clubs te maken hebben, omhoog. Die bezuinigingen moeten we dus doorzetten. Schaven op wat we kunnen missen. De kantine bijvoorbeeld niet altijd op heel rustige dagen open willen houden. Doordeweeks niet altijd meer onbeperkt koffie hebben klaarstaan, ook al maken sommigen daar een halszaak van. Maar we hebben echt nog steeds genoeg ballen voor de vereniging hoor, en de trainers hebben nog steeds een winterjas. Alleen wordt die nu teruggevraagd als ze zouden stoppen, in plaats van dat ze er daarna nog mee kunnen vissen. Het klinkt misschien heel kneuterig, maar ik denk dat het alleen werkt als je de bezuinigingen door de hele club doorvoert. Gelukkig zien ook de mensen die bij de commissies de financiële belangen behartigen dat er beter wel iets kan gebeuren. Al zijn er ook mensen die weliswaar snappen dat ze met een budget moeten werken, maar die als er geld over is dit het liefst ook nog opmaken. Terwijl ik het liever wegboek op de post ‘onvoorzien’ dan dat we er onnodig extra ballen van gaan kopen. Ik ben er nu eenmaal voor het algehele clubbelang, en hoop dat zoveel mogelijk mensen onze bezuinigingen wel zullen begrijpen.”

_________________
de voorzitter


vr jun 01, 2012 13:28
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: Hoeveel geld geeft uw club uit?
Jorgen de Groot, voorzitter zaalvoetbalclub Sevenstars uit Zoetermeer:

,,Euh… moeilijk. We hebben afgelopen seizoen eigenlijk wel te veel uitgegeven, zijn boven ons budget gegaan. Maar dat had een reden. Omdat we waren gepromoveerd naar de Eredivisie dacht ik makkelijker aan sponsoren te kunnen komen, maar dat was echt een drama. Eigenlijk hebben we er maar één binnengehaald. Iedereen houdt toch de hand op de knip. Terwijl als je speelt in de Eredivisie, er wel meer kosten om de hoek komen kijken. Extra zaalhuur, meer scheidsrechters en dus hogere kilometervergoeding, een keer of negen naar het zuiden moeten afreizen... Op een gegeven moment stelden we ons zelfs de vraag: wat gaan we doen? De stekker uit de Eredivisie halen? Want als het niet gaat, dan gaat het niet. Je gaat toch flink interen op je eigen reserves, zeker omdat we een gezonde club willen blijven. Normaal gesproken kun je dankzij de contributie altijd wel minimaal quitte spelen, maar ons beleid was duidelijk: als we met ons eerste team in de Eredivisie spelen, mogen de overige leden daarvan niet de dupe zijn. Dus moeten we naar andere geldstromen kijken. Tijdelijk kiezen voor goedkopere tenues bijvoorbeeld. Je moet af en toe keuzes maken, ook al is dat niet altijd leuk. Maar iedereen begrijpt het wel. Als er wél een nieuwe sponsor is, dan gaan we ons wel opnieuw aankleden. Als je een gezonde club wil blijven, kun je nu eenmaal niet meer uitgeven dan dat je binnenkrijgt. Er blijven clubs omvallen, toch ook door financieel wanbeleid. Gelukkig hebben wij daar nooit mee te kampen gehad. Liever niet alvast geld uitgeven dus, tenzij je zeker weet dat het eraan zit te komen. En zelfs dan is het beter van niet. Je bent pas zeker van je zaak als je het geld echt zelf in handen hebt.”

_________________
de voorzitter


vr jun 01, 2012 13:28
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: Hoeveel geld geeft uw club uit?
Hans van der Have, voorzitter Duiveland:

,,Nee hoor. Dat durf ik wel te zeggen. Wij niet. Nooit. We deden het al nooit, maar sinds een aantal jaren hebben we al helemaal de cijfers duidelijk op een rij. Iedere maand koppelen we die even terug. Ons beleid is helder en dat onderschrijven we allemaal. Ja, soms is het wel eens lastig. Regelmatig voer je een discussie over een mogelijke uitgave, maar uiteindelijk kan iedereen zich meestal wel in de keuze vinden. We kijken telkens bewust naar hoe we het kunnen financieren. Bijvoorbeeld als het gaat om een verbouwing van de kleedkamers, zoals twee jaar geleden. Welke ruimte heb je in het budget? Wat kun je zelf financieren, en wat kun je lenen, wil je alles tenminste binnen een redelijke termijn kunnen aflossen? Is het dan verstandig om te doen of uiteindelijk toch niet? Je hebt voor een dergelijke verbouwing niet altijd zelf al het geld klaarliggen, maar moet wel zeker weten dat het totaal van je uitgaven nooit hoger is dan dat er binnenkomt, daarbij ook rekening houdend dus met eventuele aflossingen. Die manier van werken vinden wij heel belangrijk, ja. Wij willen óók over een x-aantal jaren een gezonde vereniging zijn. Dus zullen we ook niet gaan speculeren over wat er zal binnenkomen. Ook niet als je, zoals wij ondanks deze moeilijke tijd, qua sponsoring nog altijd in een groeiende fase zit. Want als je gaat rekenen op basis van wat er nú binnenkomt, dan kan het later natuurlijk wel eens fout gaan. En we willen niet met de brokken zitten. Dus voegen we meevallers liever aan de reserve toe. Een gezond financieel beleid, dat is waar we voor staan en blíjven staan.”

_________________
de voorzitter


vr jun 01, 2012 13:28
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 [ 4 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers.


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
HelpZoeken