Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu vr sep 22, 2017 21:54 [ 4 berichten ] 
 'Wij hebben onze verzekeringen goed op orde' 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht 'Wij hebben onze verzekeringen goed op orde'
Voetbal.nl legt wekelijks een stelling voor aan voetbalbestuurders. Deze keer: ‘Wij hebben onze verzekeringen goed op orde’.

_________________
de voorzitter


za dec 15, 2012 19:33
Deel op Facebook Deel op Twitter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: 'Wij hebben onze verzekeringen goed op orde'
Erwin Wiggers, voorzitter WVC (Winterswijk):

,,Ow… Volgens mij is het vooral de penningmeester die daarover goed heeft nagedacht. Ik denk het wel, maar weet het niet, eerlijk gezegd. Wij huren kunstgrasvelden van de gemeente, de daaraan gekoppelde verzekeringen zijn dus al gedekt. De aansprakelijkheidsverzekering is ook wel op orde. Verder heb je de inventaris; de inboedel- en opstalverzekering hebben we ook. Er zijn trouwens allerlei rekenmodules om de waarden en zo te bepalen, maar in hoeverre ook die verzekering precies op orde is, is een goeie. Het is niet anders dan vaak bij mensen thuis: eens in de zoveel jaar kijk je de polissen eens na. We hebben het dus allemaal wel geregeld, al is het de vraag of het nog beter kan.

Die WA-verzekering heb je natuurlijk wel nodig. Met enige regelmaat is er wel iets, hoewel het ook wel weer meevalt. Ballen over het hek die op een auto terechtkomen, en het bekende voorbeeld: de schade bij de brildragers. Dat zijn eigenlijk de enige twee dingen die ik de laatste jaren heb meegemaakt. Is er autoschade of gaat er een bril stuk, dan kijk je in eerste instantie naar de eigen verzekering van desbetreffende speler of ander lid. Lukt het via die weg niet om een vergoeding te krijgen, of in onvoldoende mate, dan komt de WA-verzekering van de club in beeld.

Waar kun je nog meer aan denken… Een verzekering tegen diefstal, maar dat laatste is bij ons wel heel lang geleden. Rechtsbijstand, nog zo’n optie. Maar is het noodzaak? Iedere verzekeraar zal zeggen van wel, maar als je er eens goed over nadenkt kom je misschien tot een andere conclusie. Die inboedelverzekering is logisch, ook omdat je veel waarde verzekert voor een paar tientjes per jaar. Daarvoor laat je het niet. In hoeverre we nog eens kritisch moeten kijken naar alle mogelijkheden… Tja, zolang er niets aan de hand is, is het meestal niet top of mind. Maar wellicht is onze aanstaande fusie een mooi moment om ook de verzekeringen nog eens goed tegen het licht te houden.”

_________________
de voorzitter


za dec 15, 2012 19:39
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: 'Wij hebben onze verzekeringen goed op orde'
Gerard Heemskerk, voorzitter Voetbalvereniging Sint Bavo (VVSB) in Noordwijkerhout:

,,Onze ex-secretaris heeft een verzekeringskantoor en hij regelt voor onze vereniging de verzekeringen. Dus ik ga er vanuit dat dit goed gedaan wordt. Ikzelf heb er geen verstand van. Ik durf niet precies te zeggen waar we allemaal tegen verzekerd zijn, maar weet wel dat het continu allemaal honderd procent is afgedekt. En dan wel alleen het noodzakelijke, niks overtolligs. Ga je eigen situatie maar na, heel vaak zijn mensen oververzekerd. Maar doordat wij een specialist op dit gebied hebben, wordt er bij ons goed over de beste keuzes op dit gebied nagedacht.”

_________________
de voorzitter


za dec 15, 2012 19:40
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo apr 20, 2011 12:59
Berichten: 222
Bericht Re: 'Wij hebben onze verzekeringen goed op orde'
Hans van der Have, voorzitter Duiveland:

,,Ja hoor, dat hebben we wel. We hebben onze verzekeringen ik denk een jaar of twee, drie geleden nog eens goed tegen het licht gehouden, omdat we er zelf wat twijfels bij hadden. Met name rondom de vraag hoe het zit met de aansprakelijkheid van ons als bestuurders zelf, naast uiteraard de overige verzekeringen voor alle spullen enzovoort. Je wilt als bestuurslid natuurlijk niet hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden omdat iemand anders iets raars heeft gedaan. We hebben dan ook een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering toegevoegd, voorheen hadden we die niet. Verder hadden we weinig aanpassingen nodig, behalve dan dat we bijvoorbeeld de inventaris van de kantine hebben laten herwaarderen. Of het ook nog wat goedkoper kon? Nou ja, je gaat toch kijken of je al die verzekeringen niet kunt onderbrengen in een stukje sponsoring, zoals bij wel meer verenigingen gebruikelijk is. We hebben advies gevraagd aan iemand die bij een verzekeringsmaatschappij werkt en die is nu betrokken als sponsor. We hebben nu alles afgedekt. De WA-verzekering van de club is verplicht, we hebben ook de normale verzekeringen als die tegen diefstal, brand, enzovoort, en overigens tegen een relatief laag bedrag per lid. Ook de vrijwilligersverzekering zit ergens bij, heb ik laatst nog eens nagevraagd, en onze leden zijn verzekerd onderweg vanaf huis tot aan de club. We hebben gewoon een goed pakket en dat is prettig. Ook via de KNVB zijn onder meer de spelers deels verzekerd en iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen WA, maar je wil als club gewoon geen risico lopen. Zoals een tijd geleden eens een speler van de tegenpartij bij ons een los doel op zijn hoofd kreeg. Dan ben je blij met je rechtsbijstandsverzekering. Inderdaad ja, die hebben we óók.”

_________________
de voorzitter


za dec 15, 2012 19:40
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 [ 4 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers.


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
HelpZoeken