Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu zo sep 24, 2017 15:15 [ 2 berichten ] 
 wissels 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo okt 02, 2011 15:21
Berichten: 1
Bericht wissels
Vaak zijn wissels een frustratie onder spelers bij voetbal. Zelfs kinderen die nooit gewisseld worden zijn gefrusteerd, dat ze een keer gewisseld worden. Kinderen die elke week komen trainen mogen maar elke week een halve wedstrijd spelen, omdat ze schijnbaar iets mindere spelers zijn. Werkt een systeem waarbij alle spelers van tevoren weten dat ze in 1 seizoen een halve wedstrijd reserve staan beter of is dit nadelig voor het resultaat. In mijn teamsport werd dit altijd wel gedaan en dat werkte goed. Hoe denkt u hier erover bij amateurvoetbal, als er nog meerdere malen gewisseld mag worden?

_________________
Raoul Lange


za okt 22, 2011 13:12
Deel op Facebook Deel op Twitter
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma sep 28, 2015 13:51
Berichten: 1
Bericht Re: wissels
Wisselen wordt altijd gezien door kinderen als een ticket van onvermogen, terwijl dit niet zo is. Het begint bij jou als coach begeleider. Ken je spelers en weet hun beperkingen en talenten. Vat dit samen in een teamprofiel. Net als bij een recept. Teveel zout is niet goed en teveel water in de soep ook niet.

Afhankelijk van de leeftijd werken de volgende stappen erg goed. Bij F- E en D pupillen werk je met een excelsheet waarop de wissels staan vermeld. Toon dit schema ook aan de kinderen. Zorg ervoor dat je team in balans blijft ook al moet je dan van posities wisselen. ( Dit is sowieso goed voor de ontwikkeling van het kind/speler) leg uit aan de kinderen dat ze allemaal evenveel spelen. Soms kan het zo zijn dat gezien de wedstrijd een kind dubbel op de bank zit. Spreek met hem/haar en het team af...dat wat er ook gebeurt, deze beurt gewoon telt en dat er dus een andere wedstrijd niet op de bank wordt gezeten. Maak ze attent op het feit dat zijn een team zijn dat SAMEN wint en SAMEN verliest.


Voor oudere spelers C - A jeugd gelden bovenstaande criteria natuurlijk ook. Echter daar kan je ook nog toepassen dat trainingsinzet en aanwezigheid wordt meegewogen. Niet trainen of niet goed trainen is automatisch kans maken op een wissel. Hou ook hierbij in de gaten dat het TEAMBELANG geldt voor alle spelers. Jij als coach zal dus tijd moeten investeren in het bezoeken van een training en overleg met de trainer(s). Blijkt een speler vaak afwezig...ga in gesprek.

Leg het team en de spelers uit dat het hebben van wissels noodzakelijk is voor het optimaal functioneren van het team. Een auto heeft ook een reservewiel!! Vertel nadrukkelijk dat het reservespeler zijn geen straf of tekortkoming is, tenzij dit wel het geval is. zie hierboven.

Succes

_________________
Marius Rodenburg


ma sep 28, 2015 14:07
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 [ 2 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers.


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
HelpZoeken